تفاوت آیین دادرسی مدنی و کیفری چیست؟
آیین دادرسی به دو نوع حقوقی و کیفری تقسیم میشود. در آیین دادرسی مدنی، تشریفات رسیدگی به دعاوی حقوقی، تجاری و خانواده، تعیین گردیده و در آیین دادرسی کیفری نیز تشریفات رسیدگی به دعاوی کیفری مورد بررسی قرار میگیرد. دعوای حقوقی مربوط به موضوعات حقوقی و مدنی مانند اموال و اشخاص است، اما دعوای کیفری، دعاوی مرتبط با جرم و مجازات میباشد.
تفاوت دیگری که بین آیین دادرسی مدنی و کیفری وجود دارد، مربوط به مراجع قضایی است. در آیین دادرسی مدنی، مراجع قضایی شامل دادگاههای عمومی، دادگاه حقوقی بدوی، تجدیدنظر و دیوان عالی کشور میباشد. اما در آیین دادرسی کیفری، مراجع قضایی شامل دادگاههای کیفری، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور میباشد.
به طور کلی، آیین دادرسی مدنی و کیفری در موضوعات و مراجع به مراجع قضایی متفاوت هستند. در آیین دادرسی مدنی، تشریفات رسیدگی به دعاوی حقوقی، تجاری و خانواده، تعیین گردیده و در آیین دادرسی کیفری نیز تشریفات رسیدگی به دعاوی کیفری مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین، مراجع قضایی در دو آیین دادرسی متفاوت هستند. در آیین دادرسی مدنی، مراجع قضایی شامل دادگاههای عمومی، دادگاه حقوقی بدوی، تجدیدنظر و دیوان عالی کشور میباشد. اما در آیین دادرسی کیفری، مراجع قضایی شامل دادگاههای کیفری، دادگاه انقلاب و دیوان عالی کشور میباشد. همچنین، دعوای حقوقی مربوط به موضوعات حقوقی و مدنی مانند اموال و اشخاص است، اما دعوای کیفری، دعاوی مرتبط با جرم و مجازات میباشد.
تفاوت مراحل آیین دادرسی مدنی و کیفری چیست
مراحل آیین دادرسی مدنی و کیفری دارای تفاوتهایی هستند. در آیین دادرسی مدنی، مراحل شامل ارجاع پرونده به دادگاه، ارائه دلایل و مدارک، برگزاری جلسات دادگاه، صدور حکم و اجرای آن است. در آیین دادرسی کیفری نیز مراحل شامل کشف و تحقیق جرایم، تعقیب مجرمان، نحوه رسیدگی و صدور رای، تجدید نظر و اجرای احکام و تعیین وظایف و اختیارات مقامات قضایی است. همچنین، در آیین دادرسی کیفری، مقررات مربوط به اثبات و تحقیق در دعاوی کیفری بر آن حاکم است. در دعاوی کیفری، مراحل شامل ارجاع پرونده به دادگاه، برگزاری جلسات دادگاه، صدور حکم و اجرای آن است. به طور کلی، آیین دادرسی مدنی و کیفری دارای تفاوتهایی در مراحل و مقررات قانونی هستند.