سرمایه گذاری خطرپذیر یا سرمایه گذاری جسورانه (VC) چیست؟
سرمایه گذاری خطرپذیر یا سرمایه گذاری جسورانه (VC)، نوعی سرمایه گذاری است که در آن سرمایه گذاران به شرکتهای نوپا و نوآورانه سرمایهگذاری میکنند که در مراحل اولیه توسعه و رشد هستند. این نوع سرمایه گذاری به دلیل خطر بالایی که در پیش روی سرمایه گذاران وجود دارد، جسورانه نامیده میشود.
در سرمایه گذاری خطرپذیر، سرمایه گذاران به جای سرمایه گذاری در شرکتهایی که در حال رشد و توسعه هستند، به دنبال سود بیشتر هستند. به همین دلیل، این نوع سرمایه گذاری معمولاً با محدودیتهای کمتری همراه است و سرمایه گذاران میتوانند در شرکتهایی با پتانسیل رشد بالا و بازدهی بالا سرمایهگذاری کنند.
سرمایه گذاری خطرپذیر معمولاً با شرکتهایی در زمینه فناوری، بهداشت و درمان، انرژی، حمل و نقل و … همراه است. این نوع سرمایه گذاری معمولاً بازدهی بالایی دارد، اما در عین حال با خطر بالایی نیز همراه است. به همین دلیل، سرمایه گذاران خطرپذیر باید به دقت این نوع سرمایه گذاری را بررسی کنند و از راهکارهایی مانند تنوع سرمایه گذاری و مدیریت ریسک استفاده کنند تا خطرات را کاهش دهند.
مزایا و معایب سرمایه گذاری خطرپذیر یا سرمایه گذاری جسورانه
سرمایه گذاری خطرپذیر یا سرمایه گذاری جسورانه، به عبارتی بیان شده، نوعی از سرمایه گذاری است که برای آن نیاز است ریسک های بالایی را بپذیرید و در این نوع سرمایه گذاری، پرداختن به پروژه هایی با حداقل ضمانت بازگشت سرمایه، امری نادر است. این نوع سرمایه گذاری به دلیل پیشرفت های تکنولوژی و نوآوری های متعدد، در دنیای امروز بسیار رواج دارد. اما با توجه به شرایط گوناگون بازار سرمایه و ریسک های بالایی که در این نوع سرمایه گذاری وجود دارد، مزایا و معایبی را در بر دارد که در ادامه آورده می شود.
مزایا:
– با سرمایه گذاری در پروژه هایی که به دنبال نوآوری و پیشرفت هستند، می توانید درآمد بالایی را کسب کنید.
– با داشتن ریسک بالا، می توانید به دنبال فرصت هایی باشید که برای سایر سرمایه گذاران کمتر دسترسی پذیر هستند.
– با روی کار آمدن پروژه هایی که نیاز به سرمایه گذاری خطرپذیر دارند، شما به عنوان یک سرمایه گذار می توانید به رشد اقتصادی کشور کمک کنید.
– در مواقعی که با ریسک های بالایی روبرو می شوید، می توانید از تجربیات خود در این نوع سرمایه گذاری برای برآورده کردن اهداف کسب و کار خود استفاده کنید.
معایب:
– ریسک بالای سرمایه گذاری، موجب شده تا خطر افتادن در وضعیت مالی بحرانی و تلف شدن سرمایه گذاری شما، به شدت افزایش یابد.
– در صورتی که پروژه هایی که در آنها سرمایه گذاری می کنید، به دلیل عدم موفقیت در بازار، خرد شوند، سرمایه گذاری شما به شدت تاثیر می گیرد.
– عدم دسترسی به اطلاعات کامل و دقیق در مورد پروژه هایی که در آنها سرمایه گذاری می کنید، موجب شده تا پیش بینی ریسک ها و متغیرهای پروژه، به شدت دشوار باشد.
– با توجه به ریسک بالای سرمایه گذاری، معمولاً متخصصان سرمایه گذاری ترجیح می دهند از این نوع سرمایه گذاری دوری کنند.
بنابراین، قبل از سرمایه گذاری در این نوع پروژه ها، باید با دقت به تمامی مزایا و معایب آن توجه کرده و این نکته را به خاطر داشته باشید که باید همواره به دنبال کسب اطلاعات دقیق و سازنده در مورد پروژه هایی باشید که در آنها سرمایه گذاری می کنید.